Yves Ivonides (Ivon Ćuk)

(ivon-cuk)-ivonides-yves

Yves Ivonides, pravim imenom Ivon Ćuk, rođen je 11. veljače 1923. u Muću Gornjem kod Splita. U sjemenište franje­vaca konventualaca primljen je 1935. godine, a za svećenika je zaređen 12. ožujka 1950. u Zagrebu. Mladi svećenik djeluje u Zagrebu, Dornavi kod Ptuja i Puli. Od 1961. do 1968. obavlja službu tajni­ka Provincije u Zagrebu.
Godine 1962. pokreće i dugo godina uređuje Glasnik sv. Antuna Padovanskoga (današnji Veritas). Nakon jedanaest godina odlazi u Šibenik, odatle u Rim, gdje proučava djelo Maksimilijana Kolbea. Vraća se u Šibenik, gdje vrši službu gvardijana samostana sv. Frane. lstovremeno obav­lja službu definitora Provincije i člana Uredničkog vijeća “Veritasa”.
Osim plodnoga uredničkog rada u “Veritasu”, o. lvon objavljuje brojne knjige vjerskog sadržaja. Os­tavio je za sobom desetak vrlo čitanih i zapaženih izdanja.
O. Ivon Ćuk pod pseudonimom Dian Baton uredio je knjigu "Mladi Stepinac – pisma zaručnici".

Knjige

Autor: Yves Ivonides (Ivon Ćuk)

Vječni zaljubljenik (Audio knjiga)

Vječni zaljubljenik (Audio knjiga)

Yves Ivonides (Ivon Ćuk)

Zvučni zapis knjige u mp3 formatu Vječni Zaljubljenik sadrži jedan nosač zvuka. Zvučni zapis snimljen je povodom obilježavanja 800 godina franjevačkog reda. Prema prihvaćenom mišljenju ovaj životopis je jedan od najboljih dosada napisanih o Svecu iz Asiza.

više...

Nakladnik: Zaklada Čujem, vjerujem, vidim

Godina izdanja: 2000.

Cijena: 70,00 kn

Stavi u košaricu Dodaj na listu želja