Marko Alerić

Dr. sc. Marko Alerić rođen je u Zagrebu 1970. Diplomirao je na studiju kroatistike Filozofskoga fakulteta u Zagrebu, a zatim magistrirao i doktorirao na istome fakultetu iz znanstvenoga polja filologije, grane kroatistike.
Zaposlen je na Odsjeku za kroatistiku Filozofskoga fakulteta kao docent, a predavanja i seminare osim na Filozofskome fakultetu održavao je ili održava i na Učiteljskome fakultetu, Prirodoslovno-matematičkome fakultetu, Katoličkome bogoslovnom fakultetu, Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu i Hrvatskim studijima. Sudjelovao je na mnogim međunarodnim znanstvenim skupovima, održao više javnih predavanja, objavio znanstvene radove iz područja jezikoslovlja. Hrvatskim jezikom u poslovnom komuniciranju bavi se više od deset godina. Za to je vrijeme održao brojna predavanja i edukacije. Stalni je stručni suradnik obrazovnoga, znanstvenoga i kontakt-programa Hrvatske radiotelevizije.
Stalni je stručni suradnik u emisiji Radio Sljemena "Hrvatski naš svagdašnji".

Knjige

Autor: Marko Alerić

  • Noviteti
Hrvatski u upotrebi

Hrvatski u upotrebi

Marko AlerićTamara Gazdić-Alerić

Hrvatski u upotrebi prvi radni priručnik u potpunosti usklađen s novim hrvatskim pravopisom, a autor Marko Alerić jedan je od recenzenata tog pravopisa. Donosi potpunu novinu u pristupu standardnomu hrvatskom jeziku. Gramatičku i pravopisnu normu predstavlja jasnim i sažetim...

više...

Nakladnik: Profil

Godina izdanja: 2013.

Cijena: 199,00 kn

Stavi u košaricu Dodaj na listu želja