Jozo Ančić

Don Jozo Ančić rođen je 29. kolovoza 1941. od oca Luke i majke Matije, u selu  Lipi,  župa Kongora kod Tomislavgrada. Osnovnu školu završio je u Kongori, a klasičnu gimnaziju (sjemenište) u Zadru. Teologiju je studirao u Splitu. Za svećenika je zaređen u crkvi Gospe od Zdravlja u Splitu 29. lipnja 1968. Mladu misu slavio je u rodnoj župi Kongori 14. srpnja 1968. Uz osebujni pastoralni rad piše za Crkvu na kamenu, Naša ognjišta i Katolički tjednik. Pisao je za list Dumo i njegov narod, časopis Katehezu, Branimir, Širokobriješki hrast i druge listove i časopise. Kao župnik u župi Dračevo pokreće župni list Živimo zajedno, u Pologu Anđeoske zvuke i na Ledincu Župni listić.
U nizu Biblioteke Crkve na kamenu objelodanjuje dvije knjige: Kroz iglene uši (1985.) i Duvanjska biskupija i duvanjski sabor (1990.). Knjigu Slast blagdanskog kruha izdala mu je nakladnička kuća Laus u Splitu (1998). Također je jedan od autora monografije rodne župe Kongora, što ju je priredio dr. fra Robert Jolić.
 

Knjige

Autor: Jozo Ančić

  • Noviteti
Čvrsti temelji braka i obitelji

Čvrsti temelji braka i obitelji

Jozo Ančić

Ova knjiga dobro će doći svima, a napose roditeljima, bračnim drugovima da ih ohrabri u ovom vremenu kockanja oko nekih bitnih tema s kojima nema kockanja. Ne smijemo staviti na kocku najveće vrijednosti svoga ljudskog života, jer u protivnom sve gubimo i padamo u ponor besmisla. Don Jozo...

više...

Nakladnik: Crkva na kamenu

Biblioteka: Biblioteka Crkve na kamenu

Godina izdanja: 2013.

Cijena: 106,00 kn

Stavi u košaricu Dodaj na listu želja