Tomislav Baran

TOMISLAV BARAN rođen je 5. studenoga 1970. godine u Šibeniku. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu završio je studij fonetike te talijanskoga jezika i književnosti. Od 1995. godine zaposlen je na Hrvatskome radiju. Radi kao spiker-mentor i fonetičar. Radio je i u programima Hrvatske televizije i RTL televizije na sinkronizacijama stranih dokumentarnih filmova. U emisiji HTV-a Jezik za svakoga radi rubriku o naglascima.
Piše scenarije za zabavne emisije i projekte. Piše stihove za uglazbljivanje, nekoliko mu je pjesama izvedeno na glazbenim festivalima. Piše na hrvatskom standardnom jeziku, te na čakavskom i kajkavskom narječju. Objavio je zbirke dječjih priča Šumaste priče, Šumaste pjesme i Zabundane priče. Dvije su mu priče snimljene za Hrvatski radio u formatu Priče za laku noć, a jedna od njih i kao animirana varijanta za HTV u formatu Pssst... priča! Objavio je i dvije kratke priče u Glasu Koncila.
Govorni je edukator u govornim radionicama za medijske djelatnike, poslovne ljude i studente; autor i voditelj dječje govorne radionice Parlatine na Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku. Snimio je velik broj zvučnih knjiga (za slijepe, udžbenike, priručnike) te kao govorni profesionalac vodio razne programe i sudjelovao u brojnim projektima. Član je Hrvatskog filološkog društva, Odsjeka za fonetiku.
Oženjen je i otac jednoga djeteta, glavnog nadahnuća njegovih priča za djecu.
 

Knjige

Autor: Tomislav Baran

  • Noviteti
Radosne priče i pjesme

Radosne priče i pjesme

Tomislav Baran

Radosne priče i pjesme, uz razigrane ilustracije Jagode Sablić, osobito su štivo koje će na plemenit način zaokupiti djecu i povezati ih s njihovim roditeljima, iskoriste li oni tu slikovnicu na punih 90 stranica za druženje sa svojom djecom. Priče, bajke i basne u njoj, kao...

više...

Nakladnik: Glas Koncila

Biblioteka: Mala Makova knjižnica

Godina izdanja: 2015.

Cijena: 70,00 kn

Stavi u košaricu Dodaj na listu želja