Milan Bešlić

Milan Bešlić rođen je 1953. godine u Slavonskom Brodu. Podrijetlom je iz Sinja.
Završio je Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Likovni je i književni kritičar i esejist, piše u novinama, stručnim časopisima i elektroničkim medijima.
Autorski je priredio više od stotinu izložbi suvremenih hrvatskih umjetnika u muzejima i galerijama u Hrvatskoj i inozemstvu te za njih napisao kataloške tekstove, predgovore i studije. Autor je dokumentarnih filmova o hrvatskim slikarima, kiparima i književnicima u produkciji HRT-a. Napisao je i knjigu Oltar hrvatske domovine o istoimenom kiparskom djelu Kuzme Kovačića, autori fotografije Nino i Goran Vranić. S talijanskim likovnim kritičarom i pjesnikom Giorgiom Segatom potpisuje monografsku knfigujordan 2009. godine. Autor je i Jordanove retrospektivne izložbe u Modernoj galeriji u Zagrebu 2010./2011..godine i monografske knjige Butala 2011. godine.
Živi i radi u Zagrebu.

 

Knjige

Autor: Milan Bešlić

  • Noviteti
Kuzma Kovačić

Kuzma Kovačić

Milan Bešlić

Ova monografska knjiga predstavlja kiparsko djelo Kuzme Kovačića, nedvojbeno jednog od najznačajnijih suvremenih hrvatskih umjetnika. Knjiga koncepcijski prikazauje morfološki razvoj ovog osebujnog kipara, te predstavlja njegov kronologijski razvoj koji se prepoznaje u izražajnom...

više...

Nakladnik: AGM

Biblioteka: Monografije

Godina izdanja: 2013.

Cijena: 296,00 kn

Stavi u košaricu Dodaj na listu želja