Jerry Blaskovich

blaskovich-jerry

Jerry Blaskovich je rođen u Chicagu. Autor je od kritike hvaljene knjige Anatomija prijevare. Nakon što je odslužio vojni rok u američkoj mornarici i marincima za vrijeme Korejskoga rata, upisao je studij medicine. Kao stažist počeo je raditi u okružnoj bolnici Cook, a specijalizirao na Sveučilištu Južne Kalifornije (USC) - Los Angeles okružnoj bolnici i uspješno položio specijalistički ispit od Američkog odbora za dermatologiju.
Osim što je provodio uspješnu privatnu praksu, našao je vremena i za pohađanje studija te stekao titulu magistra islamske povijesti umjetnosti na sveučilištu UCLA.
1991. godine Ured za strani tisak ga je zamolio da istraži navode o mogućem korištenju kemijskih sredstava na civilima za vrijeme nastojanja Hrvatske države da stekne nezavisnost u bivšoj Jugoslaviji.Umjesto toga, otkrio je masovni pokolj i nehumane ratne grozote koje je počinila Jugoslavenska armija pod srpskim vodstvom, kao i njezine paravojne sile. Od tada je Blaskovich napisao brojne otvorene članke i pisma, koji su objavljivani diljem Sjedinjenih Država i Australije.
 

Knjige

Autor: Jerry Blaskovich

  • Noviteti
Hrvatska bez cenzure

Hrvatska bez cenzure

Jerry Blaskovich

Hrvatska bez cenzure uvelike pridonosi razumijevanju hrvatskih, bošnjačkih i kosovarskih sukoba sve do danas.  Blaskovich razotkriva virtualnu urotu među vodećim američkim političarima i novinarima u službi iskrivljivanja slike i krivog prikazivanja prave prirode tih sukoba...

više...

Nakladnik: Naklada Bošković

Biblioteka: Kolona

Godina izdanja: 2007.

Cijena: 100,00 kn

Stavi u košaricu Dodaj na listu želja