Jean-Pierre de Caussade

Jean-Pierre de Caussade (1675.−1751.) francuski je isusovac, profesor teologije, propovjednik, ispovjednik i rektor bogoslovije. Za života je duhovno utjecao na uski krug redovnica i redovnika kojima je bio ispovjednik i propovjednik. Posebno se posvetio duhovnomu vodstvu jedne redovničke zajednice kojoj je usmeno i preko pisama davao duhovne savjete, odnosno duhovno vodstvo.

Postao je iznimno poznat tek stotinjak godina poslije smrti, kada su otkrivena njegova pisma i duhovni spisi. Među njima je najznačajnije i najutjecajnije djelo knjiga Predanje Božjoj providnosti objavljena prvi put 1861. godine, postavši odmah svjetski duhovni bestseler, potom i svevremenski duhovni klasik koji i milijunima suvremenih čitatelja pomaže živjeti radosnijim i mirnijim životom.

Knjige

Autor: Jean-Pierre de Caussade

  • Noviteti
Predanje Božjoj providnosti

Predanje Božjoj providnosti

Jean-Pierre de Caussade

Prelistaj knjigu

Duhovno ispunjenje možemo naći u jednostavnosti naših svakodnevnih dužnosti, a nadasve ga možemo pronaći u predanju onome što je Božja volja za svakoga od nas. Upravo je u ovome sadržana glavna poruka knjige Predanje Božjoj providnosti. De Caussade tumači da je praksa...

više...

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Anima

Godina izdanja: 2014.

Cijena: 68,00 kn

Stavi u košaricu Dodaj na listu želja