Ivan Poljaković

poljakovic-ivan

Dr.   Ivan   Poljaković rodio se 1956. godine u Subotici, gdje je pohađao klasičnu vjersku gimnaziju Paulinum. Kasnije studira germanistiku i anglistiku na sveučilištu u Innsbrucku, Cambridgeu, Rostocku i Zagrebu, gdje 1980. godine i diplomira.
Početkom 90-ih uključuje se u politički život hrvatske zajednice, postaje članom predsjedništva Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, te u mandatu od 1992. do 1996. godine, kao jedini Hrvat, obnaša funkciju zastupnika u Vojvođanskom parlamentu. Kao predstavnik Hrvatske manjine u Vojvodini sudjeluje na Međunarodnim mirovnim konferencijama o bivšoj Jugoslaviji u Den Haagu, Londonu i Rimu. Na Sveučilištu u Aucklandu studira španjolski jezik i književnost, a na Teološkom institutu studij za katehetu. Na University of Technology u Aucklandu završava diplomski studij za profesora njemačkog, engleskog kao stranog, engleskog kao materinjeg i španjolskog jezika. U veljači 1999. godine postaje šef odjela za engleski jezik na jednom od najuglednijih koledža na Novom Zelandu.
Na Sveučilištu u Aucklandu doktorira iz njemačke književnosti s temom: "Bijeg i progon Podunavskih Švaba u poratnoj književnosti s posebnim osvrtom na djelo Johannesa Weidenheima". Zadnjih deset godina bavi se i apologetikom; piše članke i drži predavanja u Hrvatskim katoličkim misijama diljem svijeta. Od jeseni 2007. godine obnaša funkciju voditelja Centra za strane jezike pri Sveučilištu u Zadru.
 

Knjige

Autor: Ivan Poljaković

  • Noviteti
Istina - Uvod u apologetiku

Istina - Uvod u apologetiku

Ivan Poljaković

Hrvatska kao da nije katolička zemlja - što se, sudeći 0 medijima, najbolje vidi nesmiljenim napadima na Katoličku crkvu. Mnogi govore kako su katolici staromodni, neupućeni, nedovoljno liberalni, homofobi, zadrti... Pa ipak, kako je ta Crkva, unatoč svemu tome, uspjela kroz dvije...

više...

Nakladnik: Novum

Godina izdanja: 2008.

Cijena: 160,00 kn

Stavi u košaricu Dodaj na listu želja