Tihon Ševkunov

tihon-sevkunov

Biskup Tihon rođen je 2. srpnja 1958. godine u Moskvi. Biskup je Ruske pravoslavne Crkve, poglavar moskovskog samostana Sretensky, poglavar Zapadnog vikarijata grada Moskve i poznati pisac. 

Godine 1982. diplomirao je na Institutu za kinematografiju. Iste je godine prihvatio kršćanstvo, krstio se i otišao u samostan Pskov. U srpnju 1991. godine, u samostanu Donskoy Georgiy Shevkunov položio je zavjete i uzeo monaško ime Tikhon (Tihon). Godine 1998. Tikhon je proglašen arhimandritom. Za glavnog tajnika Patrijarhalnog vijeća za kulturu imenovan je u ožujku 2010. godine. Iste godine proglašen je članom Vijeća za kulturu predsjednika Rusije. 

Tihon Ševkunov autor je nekoliko filmova i knjiga: dokumentarni film "Manastir Pskov", "Priče majke Frosyje o manastiru Diveyevo", dječja knjiga "Otac Serafim", "Smrt jednog Carstva. Bizant", "Nesveti sveti i druge priče" te knjiga "Uz Božju pomoć sve je moguće. O vjeri i domovini".

Dobitnik je "Reda prijateljstva" i brojnih drugih crkvenih i državnih nagrada.

Knjige

Autor: Tihon Ševkunov

  • Noviteti
Nesveti sveti i druge priče

Nesveti sveti i druge priče

Tihon Ševkunov

Prelistaj knjigu

Ne postoji mnogo knjiga koje mogu bitno obogatiti naš pogled na život zadivljujući nas mnoštvom detalja, živih boja i neočekivanim spoznajama... "Nesveti sveti i druge priče" jedna je od njih i stoga nije čudo da je ova jedinstvena knjiga postala jedan od najvećih...

više...

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Posebna izdanja (Verbum)

Godina izdanja: 2017.

Cijena: 158,00 kn

Stavi u košaricu Dodaj na listu želja