Yuval Levin

yuval-levin

Yuval Levin je američki politički analitičar, intelektualac, akademik i novinar. Rođen 1977. godine je u Haifi, Izraelu. Diplomirao je političke znanosti na američkom sveučilištu, a doktorat je stekao iz Odbora za socijalnu misao na sveučilištu u Chicagu.

Glavni je urednik časopisa National Affairs, član je Centra za etiku i javnu politiku u Washingtonu, bivši je član Kongresa i Predsjedničkog vijeća za bioetiku, a doprinio je i uredništvu National Reviewa i Weekly Standarda.

Levin je autor četiriju knjiga: Tiranija razloga: Podrijetlo i posljedice društveno znanstvenog razvoja, Zamišljajući budućnost: Znanost i američka demokracija, Slom Republike: Obnavljanje američkog socijalnog ugovora u doba individualizma te Velika rasprava: Ljevica i desnica. Također, Yuval Levin je autor brojnih eseja i članaka koji se uglavnom odnose na političku teoriju, znanost, tehnologiju i javnu politiku.

Knjige

Autor: Yuval Levin

  • Noviteti
Ljevica i desnica

Ljevica i desnica

Yuval Levin

Prelistaj knjigu

U knjizi Ljevica i desnica Yuval Levin, ugledni američki politički analitičar i jedan od najutjecajnijih intelektualaca našega doba, istražuje korijene političke podjele na desnicu i ljevicu ispitujući ideje ljudi koji su najbolje predstavljali svaku stranu u njezinim začetcima:...

više...

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Tempus

Godina izdanja: 2017.

Cijena: 165,00 kn

Stavi u košaricu Dodaj na listu želja