Put ljubavi

Prekrasno iskustvo ljubavi

Richard Green

Ovo je ljubavna priča o okorjelom hedonistu Jacobu, fotografu modnoga časopisa Vogue, i Sari, iznimnoj ljepotici osebujna značaja i radikalnih stavova, koja mrzi iskorištavanje žene u reklamne svrhe, njezino ponižavanje i svođenje na estetski i erotski predmet. Ludo zaljubljen, na vrhuncu svoje fotografske karijere, Jacob je stavljen pred životnu odluku; prisiljen je birati između Sare i svojega dotadašnjeg života. Odluči napustiti Vogue pod uvjetom da mu ona bude posljednji model. Međutim svijet mode i ljepote njihovu idilu stavlja pred iznenadni životni izazov.

Autor, koji želeći ostati anoniman rabi pseudonim Richard Green, vrlo vješto uvlači čitatelje u likove, tako da se čitatelj počinje opredjeljivati, počinje donositi svoje stavove. Stalna borba između hedonističkog i kršćanskog svjetonazora provlači se kroz cijeli roman i čitatelja ne ostavlja ravnodušnim. Iako je autor odabrao pobjedu kršćanskog svjetonazora - borba i na koncu pobjeda ljubavi, čitatelju se ostavlja na izbor da sam prosudi koji je svjetonazor bolji.

Osim što oslikava dramatičan put ljubavi i borbu za nju, roman prikazuje i dramatičan put obraćenja s krajnjeg hedonizma na altruizam. U tome glavni lik podsjeća na sv. Augustina. U potrazi za vlastitim identitetom i smislom života, roman budi vjeru u ljubav i u sebe - kao nova čovjeka.

"Green nas oduševljava zadivljujućim iskustvom Božje ljubavi i milosrđa koje oprašta i podiže i najveće grješnike. Pruža nam predivna i snažna svjedočanstva obraćenja likova. U prvom dijelu romana prikazuje suvremeni svijet u kojem je užitak bog - kojemu su mnogi spremni žrtvovati sve, i dušu i tijelo. U drugom dijelu prikazuje obraćenje i svetost, posvećenost života ljubavi prema Bogu i bližnjima. Radnja prvog dijela se odvija u Vogueu i raskošnom francuskom dvorcu, a drugog dijela u američkom selu - prihvatilištu beskućnika."

  • Nakladnik: Grubeša
  • Godina izdanja: 2011.
  • ISBN: 978-953-56285-1-4
  • Uvez: Meki
  • Broj stranica: 214
  • Jezik: Hrvatski
  • Dimenzije: 20,0 x 14,0 cm

Vaši komentari

Prijavite se kako bi komentirali!

dpdanielperkov730.07.2010.

e knjiga je stvarno super, ono... baš me oduševila...e, ma najboje da je sami proćitate, siguran san da će van se svidit ka i meni... ja san je prvo poklonija curi, prvo je ona proćitala pa san i ja mora, al nije mi krivo, baš je prava...