Raširene ruke

Pisma iz Karmela

Marija Petra od Presvete Euharistije

Pred nama je pregršt razmišljanja, meditacija, impresija, molitava, koje su nastale na poticaj fra Mirka Filipovića, koji je sestru Petru zamolio za suradnju u »Svjetlu riječi« i postupno objavljivao njezina pisma.
Uz tekstove koji su objavljeni u »Svjetlu riječi«, ovdje su i dva teksta objavljena u listu za bolesnike »Betanija«, nekoliko prinosa emitiranih u radio-emisiji »Poruka iz Karmela« na Radiju Marija Bistrici, te nekoliko do sada neobjavljenih tekstova.
Pisma su podijeljena u tri tematske cjeline. Govore o bitnim stvarima našeg ljudskog i kršćanskog života: »Kome i kako živjeti«, »Živjeti - moleći« i »Živjeti - vjerujući i ljubeći«.
Svrha ovih tekstova nije prvenstveno književno-beletristička - premda nisu lišeni ni tih svojstava nego duhovna, svjedočka i evangelizacijska: ona su izričaj duhovnog iskustva, svjedoče o cjelovitom pristupu sveukupnoj ovostrano-onostranoj stvarnosti i žele nenametljivo, na način ponude, pripomoći bratu čovjeku da u evanđelju, radosnoj vijesti, otkrije Isusa Krista, pravoga Boga od pravoga Boga.

Vaši komentari

Prijavite se kako bi komentirali!