Trenutak Neba

Živi žive Živomu

Marko Kornelije Glogović

NAPOMENA: Izdanje je rasprodano!

"Trenutak Neba" četvrta je knjiga sakupljenih kolumni objavljenih u Karlovačkom Tjedniku, koje predočuju osobna autorova promišljanja o aktualnim pojavama u Crkvi i društvu. Središnji naglasak ovih kolumni je problematika života kojom se autor osobito bavi. Knjiga obuhvaća kolumne, putopis iz Svete zemlje, Jordana i Egipta i životopis Blažene Mariam, karmelićanke iz Betlehem, te molitve koje služe kao "odmor" za čitanja. Autor u člancima iznosti razne zanimljivosti, i tamo gdje se obraća jednom određenom krugu ljudi, čitatelj može lako prepoznati sebe i svoje ovozemaljske probleme te njihovo rješenje tražiti u snazi koju daje vjera, što je i bila autorova želja u objavljivanju ovoga djela.

"Pater Glogović svemu pristupa kao autor, kritički, s velikom pastirskom odgovornošću, moralno-etički otvoreno i jasno. U raščlambi koristi "duboki rez" medijskog "skalpela" - ponekad svjesno uskraćujući čitatelju (koji se na autorovu "operacijskom stolu" neizbježno nalazi i u ulozi "pacijenta"!) - "lokalnu anesteziju", što je zapravo i svojevrsna lekcija suvremenim medijima koji svojim "pacijentima" (među kojima su, nažalost, i mnogi kršćani!) potpunom "narkozom" oduzimaju i slobodu, i moć zdravog rasuđivanja, i sposobnost nužnog "razlikovanja duhova"!
Zbog toga ova knjižica zavrjeđuje objavljivanje, a njezin autor pohvalu i preporuku za ustrajnost u služenju Riječi i braći pomoću riječi. Jer, kako kaže arapska poslovica, "riječ koja ti pomaže, riječ koja te nosi, ne možeš izreći samome sebi! Riječ: to je drugi. Ti si samo uho!" A posebno je lijepo što možemo biti i "pero", poglavito ako je taj "drugi" čije signale i valove umijemo hvatati - vječna Riječ!"
Iz predgovora, don

  • Nakladnik: Nonnatus
  • Biblioteka: Život je dar
  • Godina izdanja: 2009.
  • ISBN: 978-953-7687-01-4
  • Uvez: Meki
  • Broj stranica: 207
  • Jezik: Hrvatski
  • Dimenzije: 20,5 x 13,0 cm

Vaši komentari

Prijavite se kako bi komentirali!