Crkveni mješoviti pjevački zbor Župe Marije Pomoćnice na Knežiji - Salezijanska družba

Monografija + note + glazbeni CD

Crkveni mješoviti pjevački zbor Župe Marije Pomoćnice na Knežiji krugu poznavalaca poznat je kao jedan od kvalitetnijih crkvenih zborova u Hrvatskoj. Kontinuirano djeluje gotovo sedam desetljeća, a začeci počinju dolaskom salezijanaca na Knežiju. Uz niz uspješnih koncerata u zemlji i inozemstvu Zbor se posebno diči gostovanjem u svibnju 1993. godine kada je u Rimu – Vatikanu pjevao pred 14.000 ljudi na više svečanih misa, te sudjelovao na generalnoj audijenciji kod Svetog Oca Ivana Pavla II. Također, u rujnu 2009. godine gostovao je u Vatikanu na generalnoj audijenciji kod Svetog oca Benedikta XVI. Zbor dugi niz godina bilježi svoje nastupe no tek prošle godine počinje raditi na svom prvom knjižnom i glazbenom izdanju.

Monografija je dvojezična (prevedena na engleski jezik) i bogato ilustrirana, odlikuje se visokom kvalitetom produkcije i orginalnosti stoga vjerujemo u korisnost ove knjige s glazbenim CD-om za promicanje kulture zborskog djelovanja u Hrvatskoj i izvan granica Hrvatske te u utjecaj izdanja na širu društvenu zajednicu.

U izradi su sudjelovali stručni suradnici. Autor tekstova o Salezijanskoj družbi: dr. sc. Zoran Ladić, autor teksta o Zboru Marije Pomoćnice: maestro Eduard Adamek, prevoditelj: prof. Miljen Matijašević, glazbeni producent: Davor Dukarić – Dux, urednici: Sofija Šenica i Mario Šenica.

  • Godina izdanja: 2010.
  • Broj diskova: 1
  • Izvodi: Crkveni mješoviti pjevački zbor Župe Marije Pomoćnice na Knežiji

Vaši komentari

Prijavite se kako bi komentirali!