Biblioteka HOSANA bogatija za šest novih naslova!

Objavljeno: 13/07/2018

Najave

Publici omiljeni izdavački niz HOSANA donosi pristupačne i cjenovno povoljne knjižice molitava, a u srpnju donosi šest novih naslova s kvalitetno priređenim molitvama i pobožnostima kao što su: Pobožnost sv. Josipu Kupertinskom, Pobožnost svetoj nazaretskoj obitelji, Dnevna predanja, 7 minuta za tvoju dušu, Pobožnost sv. Mihaelu arkanđelu i Molitve u potrebi.

Pobožnost sv. Josipu Kupertinskom

Pobožnost sv. Josipu Kupertinskom, poznatom zagovorniku i moćnom zaštitniku učenika i studenata, sadrži dvije devetnice i brojne molitve za pomoć na ispitima, različitim testovima, za uspjeh tijekom studiranja i obrazovanja, osobito onima koji se na tomu putu susreću s različitim poteškoćama i zaprekama. Ovaj svetac ujedno je i zaštitnik studenata i svih koji polažu ispite i različite testove, zaštitnik je i osoba s mentalnim poteškoćama i oboljenjima, putnika, astronauta i pilota. Posebno ga zazivaju oni koji se osjećaju neprihvaćeni, nevoljeni i osamljeni.

Pobožnost svetoj nazaretskoj obitelji  

Posebna pobožnost koja se razvila prema svetoj obitelji, Isusu, Mariji i Josipu, postala je jedna od omiljenih među vjernicima diljem svijeta. Pobožnost svetoj nazaretskoj obitelji sadrži devetnicu, brzu devetnicu u žurnim i teškim životnim situacijama, sva četiri otajstva Gospine krunice, litanije i krunicu sv. nazaretskoj obitelji te različite molitve svetoj obitelji za različite potrebe u obiteljskomu i osobnom životu.

Dnevna predanja  

Molitvena knjižica Dnevna predanja sadrži dnevno predanje Duhu Svetome, Milosrdnomu Isusu, Nebeskoj Majci i omiljenomu svecu, sv. Antunu Padovanskom, kao poticaj za svakodnevnu molitvu. U knjižici se nalaze i brojne poticajne i poučne priče o važnosti molitve i dnevnim prikazanjima Bogu te poticajni tekst Pouzdaj se u mene.

7 minuta za tvoju dušu    

Ovaj molitveni priručnik za privatnu upotrebu sadrži prigodna razmatranja i poticajne duhovne priče za svaki dan tijekom tri tjedna, a za dnevno razmatranje i molitvu bit će dovoljno odvojiti samo sedam minuta. Samo sedam minuta odvojiti svakoga dana za svoju dušu nije ni dugo ni teško, a može biti jako korisno i dobro.

Pobožnost sv. Mihaelu arkanđelu      

Knjižica Pobožnost sv. Mihaelu arkanđelu sadrži devetnicu, krunicu, litanije, molitvu i čin posvete sv. Mihaelu arkanđelu, a sadržaj je obogaćen i izvještajem o ukazanjima sv. Mihaela u Garganu gdje se nalazi njegovo najveće svetište koje je posjetilo nekoliko papa, a među njima i Ivan Pavao II. Svetome Mihaelu osobito se moli za zagovor u bolesti duše i tijela te na času smrti kada je njegova snažna pomoć još potrebnija i kada je duša pod vrlo teškim napadima Sotone.

Molitve u potrebi          

Ova knjižica sadrži brojne i raznovrsne molitve koje su povezane s različitim situacijama, potrebama i poteškoćama u kojima se često u životu nađemo. U ovoj knjižici nalaze se i korisni savjeti kako moliti, koje su najčešće zapreke u molitvi, što je to prava molitva te nekoliko važnih uputa o duhovnomu molitvenom životu. Također, ovdje se nalaze i molitve u raznim potrebama, u životnim poteškoćama, za različite potrebe obitelji, za zdravlje duše i tijela, za obraćenje, za snažniju vjeru te misli o molitvi i patnji.

Knjižice su priređene u manjem formatu kako bi bile prikladnije za molitve, a svaka od njih je lijepo grafički oplemenjena te tiskana u koloru na visoko kvalitetnom papiru.

Pristupačne su po cijeni od 9 kn, 12 kn i 15 kn ovisno o broju stranica (32 stranice, 64 stranice i 88 stranica).

Nova izdanja u nizu HOSANA  dostupna su u knjižarama Verbum.

Biblioteka HOSANA bogatija za šest novih naslova!