Cijena:

104,00 kn

PON − PET 8:00 − 20:00 sati

Nakladnik: Školska knjiga

ISBN: 978-953-0-61921-0

Uvez: Meki

Broj Stranica: 278

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2010

Dimenzije: 215 x 130

Autori: Lerotić,Dada, Vinković Vrček,Ivana

Šifra: 3998

Aditivi u hrani

Vodič kroz E-brojeve

Danas proizvođači hrane uz pomoć aditiva mogu dizajnirati izgled, boju, miris i okus nekog proizvoda, neovisno o vrsti i kakvoći sirovine od koje je proizveden. Aditivi su, dakle, tvari određenoga kemijskog sustava koje, obično, nemaju nikakvu hranjivu vrijednost, a namjerno se dodaju hrani tijekom industrijske proizvodnje i preradbe, pakiranja, transporta i čuvanja hrane radi mijenjanja njezinih svojstava.

Svaki je aditiv u knjizi predstavljen kemijskom strukturom ili formulom, E-brojem, opisom dobivanja i dopuštenom uporabom te osvrtom na uzročno-posljedičnu vezu između konzumiranja pojedinih prehrambenih aditiva i pojave određenih zdravstvenih smetnji i bolesti.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog nakladnika