Nakladnik: Školska knjiga
ISBN: 978-953-0-61921-0
Uvez: Meki
Broj Stranica: 278
Jezik: Hrvatski
Godina izdanja: 2010
Dimenzije: 215 x 130
Autori: Lerotić,Dada, Vinković Vrček,Ivana
Šifra: 9SKN00424
Aditivi u hrani
Vodič kroz E-brojeve
Danas proizvođači hrane uz pomoć aditiva mogu dizajnirati izgled, boju, miris i okus nekog proizvoda, neovisno o vrsti i kakvoći sirovine od koje je proizveden. Aditivi su, dakle, tvari određenoga kemijskog sustava koje, obično, nemaju nikakvu hranjivu vrijednost, a namjerno se dodaju hrani tijekom industrijske proizvodnje i preradbe, pakiranja, transporta i čuvanja hrane radi mijenjanja njezinih svojstava.
Svaki je aditiv u knjizi predstavljen kemijskom strukturom ili formulom, E-brojem, opisom dobivanja i dopuštenom uporabom te osvrtom na uzročno-posljedičnu vezu između konzumiranja pojedinih prehrambenih aditiva i pojave određenih zdravstvenih smetnji i bolesti.
Prijava korisnika