Cijena:

70,00 kn

PON − PET 8:00 − 20:00 sati

Nakladnik: Duh i voda

Biblioteka: Biblioteka djela Obnove u Duhu

ISBN: 953-98483-3-4

Uvez: Meki

Broj Stranica: 299

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2002

Dimenzije: 200 x 141

Autori: Marcelić,Josip

Šifra: 9DVO00940

Arški župnik sveti Ivan Marija Vianney i nova evangelizacija

Makar se naziv " nova evangelizacija" pojavljuje tek u najnovije doba i prvi ga je upotrijebio sadašnji papa Ivan Pavao II., baš kao program priprave za treće tisućljeće, sadržaj nove evangelizacije je mnogo stariji i u raznim vremenima se susreće u raznim oblicima.
Papa ima pred očima " stare" kršćanske narode i ambijente, te posebno pojedine krštenike, koji su primili sakramenat krštenja, koji, nažalost, nije u njima postao plodan i djelotvoran. Radi se dakle prvotno o oživljavanju sakramenta krštenja i drugih sakramenata, te evanđelja, u njegovoj cjelini, u našem kršćanskom životu, pojedinaca i kršćanske zajednice. U proširenom, naknadnom značenju označuje i navještaj evanđelja onima koji još nisu kršteni.
Ako tako gledamo na stvar, onda nam svaki evangelizator može iznijeti neke elemente te evangelizacije, koju Papa naziva " nova evangelizacija" . U tom nazivu ima i nešto " novoga" , ukoliko se pristupa " novim" problemima i na " novi" način. Ivan Marija Vianney zacijelo nam može mnogo toga reći na tom području " nove evangelizacije" koju je on provodio, vođen Duhom, u Arsu, u ono daleko vrijeme, makar se ono kako znamo uvelike razlikuje od sadašnjega: nije to teoretsko izlaganje, nego praktično pastoralno djelovanje. Činjenica je da su iz čitave Francuske k njemu grnuli i da su mnogi počeli živjeti Evanđelje na novi, dublji način, najprije u Arsu, zatim brojni pojedinci i čitave zajednice koje su došle u dodir s tim evanđeoskim

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika