Cijena:

70,00 kn

PON − PET 8:00 − 20:00 sati

Nakladnik: Symposion

Biblioteka: Biblioteka asketsko-mističnih djela

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 141

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 1990

Dimenzije: 203 x 125

Autori: Alacoque,Marguerite Marie,sveta

Šifra: 1697

Autobiografija

Autentičan tekst

Beskrajna Božja ljubav očitovala nam se u simbolu Osobe, u Kristu, a simbol je Krista-Bogočovjeka Njegovo Srce, a jer je srce simbol za najduhovniju stvarnost, to je Srce utjelovljenoga Sina Božjega izraz sve Očeve ljubavi.
Iz probodenoga Srca rodila se Crkva; iz krvi i vode spasonosni izvori milosti.
Krist nam je svoju ljubav priopćio preko ljudskoga srca, ali srca koje je bitno sjedinjeno s Riječju, pa nam se istovremeno kroz srce očitovala sva ljudska i sva božanska ljubav.
Srž Autobiografije Marije Margarete Alacoque jesu objave Srca »koje je ljude toliko ljubilo«. Autorici je primarna dužnost da nam očituje njegove poruke i ljubav, kao i djelovanje milosti u svojoj duši.
Ovu knjigu objavljujemo u povodu 300. obljetnice Margaretine smrti (1690-1990). — Čitajući ovo djelo, oživimo pobožnost prema Božanskome Srcu, čija nam velika obećanja — ako ih prihvatimo — osiguravaju vječno spasenje.
Upravo u ovim teškim i bolnim vremenima, u neizvjesnostima i tjeskobama, u bojaznima i strahovima predajmo se Njegovu okrilju, posvetimo se Srcu , koje je središte Svemira i Svijeta.

 

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica