Cijena:

149,90 kn

Nakladnik: Despot Infinitus d.o.o.

Biblioteka: Svjetska povijest

ISBN: 978-953-7892-20-3

Uvez: Meki

Broj Stranica: 443

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2014

Dimenzije: 240 x 170

Autori: Jurilj,Ivan

Šifra: 5792

Avijacija i avion

110 godina povijesnog razvoja i tehničke evolucije

Prošlo je 110 godina od prvog održivog, upravljivog leta u letjelici težoj od zraka i pogonjenoj motorom. Jedan od najvećih trenutaka ljudske povijesti nastao je kao rezultat neumornog rada braće Wright i njihovih prethodnika te označio početak razdoblja avijacije i postavio temeljne postavke za buduće konstruktore raznih motornih zrakoplova.
U vremenu koje je uslijedilo, od povijesnog leta Orwillea Wrighta 17. prosinca 1903. godine, razvoj svjetske civilne, a posebno vojne avijacije doživio je neslućene razmjere. U razdoblju koje je u odnosu na ukupno vrijeme ljudskoga postojanja samo treptaj oka, u vremenu od stotinjak godina, avioni su omogućili masovan transport putnika, vojnika i robe do udaljenih odredišta. U isto vrijeme razvili su se u strojeve sposobne doprijeti do ruba svemira, letjeti brzinama višestruko većim od brzine zvuka te doseći razinu tehničke izvrsnosti koja im omogućuje postizanje prevlasti iznad bojišnice. Avioni su evoluirali po svim svojim karakteristikama, prateći smisao riječi kao što su brže, više, dalje, preciznije…

Ova knjiga nastoji opisati najvažnije događaje te podsjetiti na neke od najvažnijih pojedinaca u povijesti avijacije. Također, knjiga paralelno prati tehnički razvoj i evoluciju aviona kao vrste zrakoplova.

(tekst s korica knjige)

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog nakladnika