Rasprodano

Cijena:

8,00 EUR

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

Biblioteka: Biblija

ISBN: 953-151-080-6

Uvez: Meki

Broj Stranica: 228

Jezik izvornika: Njemački

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 1995

Priređivači: Stella Tamhina

Šifra: 9KSA01990

Visina: 180 mm

Širina: 120 mm

Biblija mladima

Središnje teme Starog i Novog zavjeta

U knjzi su izabrani i komentirani središnji biblijski tekstovi: stvaranje, krivnja i grijeh, vjera, nepravda, potlačivanje, patnja i smrt, pravda i mir, budućnost čovjeka: njegovo spasenje, život iza smrti. Stručni uvodi i teme i izražajne fotografije na novi način oživljuju biblijsku poruku.
Izbor ovdje skupljenih tekstova iz Staroga i Novog zavjeta sadrže uvodne tekstove koji osvjetljuju povijesnu pozadinu i tumače nakane autorovih izričaja. Teme nam živo žele predočiti povijest Božju s njegovim narodom te osobu i poruku Isusa Krista. Biblijski su tekstovi uzeti u prijevodu koji se upotrebljava u bogoslužju i vjeronauku.
Posebna pozornost posvećena je i izboru slika; neke služe zornosti teksta, no većina ih želi uspostaviti odnos između teksta i današnjeg životnog okruženja. One su zamišljene kao zorna pomoć u ophođenju s Biblijom.
U Dodatku se nalaze vremenska tablica, objašnjenje najvažnijih biblijskih imena i riječi, kazalo natuknica, kazalo biblijskih citata, imena i kratice biblijskih knjiga, informaciju o podjeli biblijskih tekstova na poglavlja i stihove te zemljopisne karte.

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica