Cijena:

125,00 kn / 16,59€
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK

PON − PET 8:00 − 20:00 sati

Nakladnik: Naklada Zadro

ISBN: 978-953-182-081-3

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 103

Jezik izvornika: Njemački

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2009

Dimenzije: 130 x 155

Priređivači: Božena Zadro

Šifra: 2379

Biblija Staroga i Novoga zavjeta u 50 slika

Evo, našli smo baš za vas ovu lijepu staru knjižicu s 50 slika koje prikazuju glavne događaje Svetoga pisma Staroga i Novoga zavjeta. Slike su nastale prije mnogo godina, ali su lijepe, a tekst im je prilagođen kao početak razumijevanja cijele Biblije ili kao mali biblijski spomenar.

Biblija dolazi od stare grčke riječi he biblos - knjiga. Biblija je u grčkom izvorniku množina jer sadržava 46 knjiga Staroga zavjeta i 27 knjiga Novoga zavjeta. No u latinskome je to postala riječ ženskog roda u jednini te označuje cijelu zbirku svetih knjiga. Stoga je Biblija za nas kršćane i za sve koji u njoj čitaju Božju riječ zapravo jedinstvena i vrhunska Knjiga ili Knjiga nad knjigama.

Zaustavimo se časak i na samoj riječi. Cijelu Bibliju i svaki njezin redak rado nazivamo Božjom riječju. No postoji jedinstven i najuzvišeniji smisao kada se Riječ piše velikim početnim slovom, a označuje najviše ime u Bibliji, samoga Isusa Krista. U tom smislu piše sv. Ivan u prvom retku svojega evanđelja: "U početku bijaše Riječ - i Riječ bijaše u Boga - i Riječ bijaše Bog."

Primite ovu knjižicu s ljubavlju s kojom vam je predana i postajte sve više i više i sve bolje i bolje prijatelji Božje Riječi i Božjih riječi.

Predgovor fra Bonaventure Dude

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog nakladnika

Top ljestvica