Cijena:

7,96 EUR

Nakladnik: Symposion

Biblioteka: Biblioteka asketsko-mističnih djela

ISBN: 953-6261-55-3

Uvez: Meki

Broj Stranica: 150

Jezik izvornika: Talijanski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2009

Dimenzije: 200 x 120

Prevoditelj: Jozo Marendić

Autori: Vianney,Jean-Marie

Priređivači: S. Marija od Presvetog Srca (Anka Petričević)

Šifra: 9SYM00030

Bog nas ljubi

Misli i govori arškog župnika

Ivan-Marija Vianney (1786.-1859.), koji će ući u povijest kao Arški župnik, živio je i djelovao u vrijeme velikih francuskih revolucija, teških događaja posebno za Crkvu, koju su ideje racionalista-enciklopedista, zvanih "prosvjetitelja", željele uništiti, izvikujući parole bratstva, jedinstva i slobode, a plod toga i takvog prosvjetiteljstva bila je giljotina- zločin.
Dok je Arški župnik snagom ljubavi Duha Svetoga preobražavao duše i vraćao ih svome Počelu-Bogu, vječnom blaženstvu i beskonačnoj sreći.
Bio je nadasve veliki pokornik; mučenik ispovjedaonice, u kojoj je znao ispovijedati i 17 sati (od 2 ujutro do 7 uvečer).
Bog ga je obdario čudesnom intuicijom, prirodnom inteligencijom, ulivenim spoznajama, bitnim mističnim milostima, darom pronicanja u ljudska srca; shvaćanjem božanskih otajstava ljubavi. Znao je i predviđao događaje i ljudske sudbine. Otkrivajući tajne duše, mnogima je pomogao da se vrate na put spasenja.
U ovome djelu donosimo njegove MISLI l GOVORE (odlomke). Dok nam "Misli" očituju Ivana-Mariju kao mistika, pod izravnim djelovanjem Duha Božjega, a one su snažne, jezgrovite, jedinstvene i duboke; pune mudrosti i umnosti, ljepote i onostranosti, kao duhovni biseri, kao zrake sjaja, koje imaju snagu da podignu dušu, dotle nam ga njegovi "Govori" (odlomci iz propovijedi), s detaljnim i plastičnim opisima, osvjetljavanjem svijetlih i tamnih prostora duše, duha i srca, očituju kao dubokog poznavatelja ljudske psihe i kao snažnog borca za krjepost, za milosni - božanski život. Prihvatimo ih, jer nas vode k preobrazbi našega bića - k Srcu Ljubavi.
 

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica