Rasprodano

Cijena:

3,98 EUR

ISBN: 978-953-7411-07-7

Uvez: Meki

Broj Stranica: 96

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2011

Dimenzije: 195 x 125

Autori: Zečević,Vitomir

Šifra: 9ZBL00188

Božić

Blagdan mira i radosti

Ovim razmatranjima o Božiću i božičnim običajima autor želi ukazati na živu i snažnu duhovnu dimenziju naših hrvatskih kulturno-tradicionalnih običaja i založiti se za njihovo očuvanje. Da ti običaji i dalje budu svijeće u našim noćnim jurnjavama, svijeće koje nam donese Svjetlost - radost i mir.

Božić je blagdan mira i radosti. Slavi se oduševljeno i otvorena srca. Istina da čovjek čovjeka daruje od pamtivijeka putuje svijetom i vremenom šireći radost i bogateći ljudska srca. Njezina božanska, besmrtna dimenzija ostvarila se onoga dana kada je Bog susreo čovjeka u Razveselitelju svijeta, svome Sinu Isusu, u kojem se njegova Riječ utjelovila među ljudima. Bio je to dugo očekivani susret, koji se stalno iznova događa u našem srcu. Taj susret dao je nama ljudima božansku dimenziju i podario vječni život.

Vjernici diljem svijeta vole slaviti Božić, pa tako i hrvatski vjernici koji imaju jednu od najbogatijih božičnih tradicija u Europi, a koja se polako danas, nažalost, zaboravlja. Ta tradicija pisana je s radošću, koja dolazi iz srca. Kad radost krene, pjevaju se u našem narodu predivne božične pjesme, jedna ljepša od druge, a svaka od njih svjedoči daje u svakom blagdanskom božičnom običaju ugrađena duhovna dimenzija. Božić je toliko zaživio u našem društvu da ga slave i oni koji ne poznaju njegovo teološko i vjerničko značenje, a time i ne slute daje to najveći dar što gaje Bog učinio čovjeku kad je odlučio roditi se kao ljudsko dijete. 

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora

Top ljestvica