Cijena:

100,00 kn

PON − PET 8:00 − 20:00 sati

Nakladnik: Glas Koncila

ISBN: 978-953-241-193-5

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 282

Jezik izvornika: Hrvatski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2009

Dimenzije: 250 x 180

Autori: Brajša,Pavao

Šifra: 471

Brak naš svagdašnji

Mali bračni savjeti

Knjiga istaknutog stručnjaka za bračnu i obiteljsku problematiku dr. Pavla Brajše, nastala na temelju članaka koji su četiri godine objavljivani u Glasu Koncila u rubrici "Mali bračni savjeti", a sada su dopunjeni i sabrani u ovoj knjizi.
Demistificirajući temu braka, autor se usredotočuje više na samu bračnu stvarnost nego na mitove o braku kao o mirnoj luci sreće i zadovoljstva; vječne ljubavi. Svjestan kompleksnosti teme koju obrađuje i činjenice da je gotovo nemoguće u jednoj knjizi zahvatiti sve elemente i probleme bračnoga života, predstavlja i analizira pojedine segmente i elemente iz svakidašnjeg bračnog života baveći se prvenstveno "ljudskim resursima" održavanja braka: teorijom i praksom održavanja kvalitete bračnih odnosa i komunikacije.
Ovom knjigom nastoji se također popuniti nedostatak poznavanja suvremenih znanstvenih teorija o egzistencijalno važnim međuljudskim odnosima odnosno bračnim odnosima.
Posebnost knjige čine i brojni opisi autorovih iskustava te navođenje primjera iz bračne svagdašnjice koje crpe iz tridesetogodišnje prakse bračnog i obiteljskog savjetovanja.
U prvom se poglavlju govori o odnosima u braku i o potrebi njihova održavanja, redovitog »servisiranja« i stalnog oživljavanja. Drugo je poglavlje posvećeno bračnoj komunikaciji a ona je prema Brajši, najvažniji instrument održavanja braka. Treće se poglavlje bavi emocijama u braku, bez kojih brak prestaje živjeti i pretvara se u monotonu i dosadnu zajednicu udvoje.
Četvrto poglavlje je prikaz »bračne igraonice«. Opisuju se najčešće »igre« bračnih partnera, koje mogu ići unedogled, a bez njihovog prepoznavanja i potrebnih intervencija brak često završava rastavom. Peto je poglavlje vezano za problematiku bračne spolnosti, a šesto se bavi problematikom rastave braka i traži se odgovor na pitanje: "Zar se baš mora

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Od istog nakladnika

Top ljestvica