Cijena:

250,00 kn

Nakladnik: Crkva u svijetu

Biblioteka: Radovi

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 400

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2002

Dimenzije: 300 x 215

Autori: Marović,Šime

Šifra: 3909

Cantate Domino

Duhovne skladbe

Već dugo vremena osjeća se potreba za novim duhovnim skladbama namijenjenim liturgijskim pjevačkim zborovima. Poslije liturgijske obnove nakon II. vatikanskog sabora nastalo je malo duhovnih skladbi na tekstove koji se nalaze u Rimskom Misalu i Lekcionaru. Ovo je pokušaj da se dio novih liturgijskih misnih tekstova (ulazne pjesme, pripjeuni psalmi, pjesme prije evanđelja, pričesne pjesme) obuče u novo glazbeno ruho namijenjeno liturgijskom pjevačkom zboru.

Duhovne skladbe u ovoj zbirci nastale su tijekom posljednjih dvadeset pet godina. Mnoge od njih skladane su za prigodne liturgijske svečanosti. U zbirci se nalaze ne samo skladbe jednostavnijeg (pučkog) karaktera, nego i one koje zahtijevaju veću spremnost pjevačkog zbora. Ipak, iskreno se nadam da će liturgijski pjevački zborovi u ovoj zbirci naći skladbe primjerene vlastitoj glazbenoj spremi i mogućnostima.

Zbirka duhovnih skladbi Cantate Domino podjeljena je na nekoliko dijelova: ulazne pjesme, pripjevni psalmi, Aleluja s redcima prije Evanđelja, darovne pjesme, pričesne pjesme, korizmene pjesme, uskrsne pjesme, prigodne pjesme, Misa za pokojne te pjesme koje se pjevaju prigodom bogoslužja za pokojne.
 

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika