Cijena:

6,64 EUR

Nakladnik: Crkva u svijetu

Biblioteka: Zajednička izdanja

ISBN: 953-6151-53-7

Uvez: Meki

Broj Stranica: 152

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2000

Dimenzije: 210 x 145

Autori: Sanader,Vinko

Šifra: 9SAN00010

Čovjek - biće za vječnost

Pred nama je zbirka razmišljanja svećenika don Vinka Sanadera objavljenih u mjesečniku "Solinska kronika" tijekom razdoblja od kraja 1994. do srpnja 2000. Došavši iz Opuzena u najstariju solinsku župu i prasvetište Gospe od Otoka don Vinko je uz živu i raznovrsnu pastoralnu djelatnost počeo pisati i za spomenutu solinsku novinu. Tako je nastalo njegovih gotovo sedamdesetak duhovnih eseja koje je pisao za kolumnu spomenutog mjesečnika pod naslovom "Iz svećenikova pera". Razmišljanja su poredana po vremenu kako su nastajala i zacijelo nose pečat naše crkvene, društvene i političke zbilje nakon stjecanja hrvatske državne neovisnosti i završetka Domovinskog rata. Autor ih sada sakupljene u ovoj knjizi pod naslovom Čovjek - biće za vječnost ponovno predaje javnosti.

Samim naslovom pisac želi istaknuti onostrani cilj našega ljudskog života na koji je svaki čovjek već svojom stvorenošću bitno usmjeren. Bog nam je na kraju u Isusu Kristu otkrio ovo naše konačno određenje da budemo zajedničari njegova božanskog života i ljubavi i pozvao nas Duhom Svetim u zajednici Crkve na put vjere i spasenja. Ovo je temeljni teološki obzor kojim se pisac vodi u pisanju svojih razmišljanja.

Don Vinko u njima obrađuje vjerničke teme kako mu se nameću tijekom liturgijskog vremena, slijedom pojedinih velikih blagdana ili župskih slavlja u crkvenoj godini. Tako ćemo naći eseje o vremenu došašća i korizme, o blagdanima Božića i Uskrsa, Novoj Godini i Dušnom danu itd. No, povod pisanja bili su i izuzetni aktualni događaji iz crkvenoga i političkog života mlade Hrvatske države kao primjerice Papin pastirski pohod, oslobođenje zaposjednutih hrvatskih krajeva u akciji Oluja, parlamentarni izbori itd.

Nediljko Ante Ančić iz Predgovora

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica