Cijena:

25,00 kn / 3,32€
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK

PON − PET 8:00 − 20:00 sati

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

Biblioteka: Žarište

ISBN: 953-151-902-1

Uvez: Meki

Broj Stranica: 200

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 1989

Dimenzije: 200 x 140

Autori: Kresina,Ante

Šifra: 980

Čovjek s onu stranu tvari

Čuveni fizičar i nobelovac, Werner Heisenberg, rekao je: »Znanost može bez religije i religija može bez znanosti, ali čovjek ne može bez jedne i druge«.
Čovjekov um i srce su, dakle, mjesto susreta znanstvenog i vjerskog pogleda na stvarnost. Što će iz tog susreta narasti u čovjeku, da li zbunjenost, divljenje ili ravnodušnost, da li razdor ili izmirenje, ovisi o njegovim stavovima i odlukama.
Autor ove knjige, bibličar i teolog Ante Kresina, privučen je upravo tim momentom – rađanjem osobnog čovjekova iskustva pri susretu znanosti i vjere u njemu.
Njegova knjiga želi pružiti pomoć pri usklađivanju tih dvaju zbiljnosti i ponuditi razmišljanja o novom znanstveno-filozofskom modelu: holističkom i organizmičkom, koji bi uvažavao činjenicu da su svijet i čovjek u sebi jedna stvarnost, te da ih ne valja cijepati uime principa znanstveno-filozofskih modela koji dijele čovjeka i svijet od prirode, znanost od mistike, te stvarnim priznaju jedino ono što je izmjerljivo i svodivo na poznate fizikalne zakone.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica