Cijena:

110,00 kn

Nakladnik: Teovizija

Biblioteka: Teološki pristupi

ISBN: 953-209-078-9

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 348

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2004

Dimenzije: 210 x 135

Autori: Ivančić,Tomislav

Šifra: 3040

Crkva - fundamentalno-teološka ekleziologija

NAPOMENA: Izdanje je trenutno rasprodano!

Fundamentalno-teološka ekleziologija u središtu je zanimanja teoloških proučavanja brojnih teologa, intenziviranim osobito u vremenu nakon II. vatikanskog sabora. Ovom opsežnom studijom i Tomislav Ivančić daje znatan obol suvremenim ekleziološkim istraživanjima. U prvom dijelu knjige originalnim egzistencijsko-duhovnim hermeneutičkim pristupom, metodom via empirica poglavito pojašnjava istinu Crkve, njenu vjerodostojnost, odgovornost i svjedočanstvo kroz njeno životno događanje (liturgiju, zajedništvo, služenje, moralni život...). Zagovara da samo živa Crkva može biti uvjerljiva Crkva, a pokrenuti je mogu svojim doprinosom angažirani vjernici; Crkva - to nisu drugi, nego ja i njena vjerodostojnost i životnost se mora vidjeti i na drugima i na meni.
U trećem, završnom dijelu metodom via historica osobito studiozno proučava povijesni nastanak Crkve, njenu stalnu prisutnost u svijetu, kao i trajnu Kristovu prisutnost u Crkvi.
Knjiga Crkva - fundamentalno-teološka ekleziologija je izuzetno vrijedna teološka studija pisana tečno i pitko, pa je kao takva jednako korisna i namijenjena teolozima, filozofima i drugim znanstvenicima, kao i najširoj čitateljskoj publici.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika