Cijena:

20,00 kn

Nakladnik: Duh i voda

Uvez: Meki

Broj Stranica: 90

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2000

Dimenzije: 164 x 115

Šifra: 1770

Da počujem što Duh poručuje crkvama, br. 10

U 10. broju niza "Da počujem što Duh poručuje crkvama..." govori se o Euharistiji. Sve češće oskvrnuće najveće Svetinje - ponukalo je urednika don Božidara Medvida da u ovoj knjižici tiska razmišljanje p. Michaela, iz Njemačke, Crkvi odanog svećenika, zatim iz "Pouke na temelju poslanice sv. Pavla Rimljanima" - o Najvećem Grijehu današnjega vremena, te audio-zapise čuvenog benediktinca egzorcista p. Ernettia "Što se đavlu sviđa, a što ne" - izgovorena od zloga kroz usta posjednutih.
Posebno skreće pozornost na mišljenje luteranskog svećenika o tim zbivanjima u Katoličkoj Crkvi, kao i o stavu Martina Lutera o Isusovoj stvarnoj prisutnosti u Sv. Hostiji.
Sva ova razmišljanja pomoći će nam da ovu problematiku stavimo u širi kontekst - te uočimo uzroke ovakvog stanja i stava u našoj Crkvi - te kao oni "koji nisu primili uzalud milost Božju" odluče se da se svim silama zauzmemo da se u našoj Crkvi spriječi ovo obesvećenje najveće Svetinje, da ne postanemo, nepoučeni, sudionici najvećeg Grijeha i žalost Isusova!
 

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog nakladnika