Cijena:

20,00 kn

Nakladnik: Duh i voda

Uvez: Meki

Broj Stranica: 155

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2000

Dimenzije: 164 x 114

Šifra: 1764

Da počujem što Duh poručuje crkvama, br. 11

U ovom broju niza "Da počujem što Duh poručuje crkvama..." govori se o Euharistiji, temi koja je od najveće važnosti za Crkvu.
Zato donosimo u ovom broju najprije 'Kateheze" (nazovimo ih tako) nekih mistika naših dana... izvatke iz enciklika Sv. Oca što ju je objavio na Sv. Četvrtak prevedene na naš jezik u kojima se vidi odjek poruka s Neba preko tih malih duša - kao i upozorenja o takvim zloupotrebama i svetogrđima u vezi s Euharistijom, o čemu ćemo čitati u Instrukciji što će je izdati Kongregacija za nauk vjere i Bogoštovlja - po naređenju Sv. Oca, možda već početkom nove godine...
Donosimo također i "Crnu euharistijsku kroniku" za koju nisam vjerovao da je toliko prisutna već i u našoj Crkvi u Hrvatskoj, s pozivom vjernicima (kako stoji i u Instrukciji), da svaki takav slučaj jave svome biskupu da budu informirani... a i daljnje razmišljanje o. Mihaela u vezi s klečanjem, poklonima, načinu primanja sv. Pričesti, na temelju sv. Pisma, liturgijske prakse, mišljenja tolikih biskupa, pa i sv. Oca, koji je novinarima u Fuldi rekao da on u svojoj biskupiji (Rimu) to dopuštenje nije dao.
Donosimo za poticaj, naše uzore bl. Majku Tereziju, bl. Ivana Merza, sv. Oca Pija, sv. Martina, pjesme...
Na kraju kao dodatak donosimo članak iz "Stella maris", o masonskom planu u vezi s omalovažavanjem Euharistije do njezinog uništenja -te taj već poznati i dotjerani njihov plan da bude pri ruci - da ne nasjedamo, već da uočimo što se to stvarno danas u Crkvi zbiva, te da čvrsto branimo i duboko poštujemo najuzvišeniju Tajnu primajući je s proživljenom vjerom, poniznošću i s ljubavlju.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog nakladnika