Cijena:

20,00 kn

Nakladnik: Duh i voda

Uvez: Meki

Broj Stranica: 184

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2000

Dimenzije: 162 x 114

Šifra: 1765

Da počujem što Duh poručuje crkvama, br. 13

Euharistijska godina u kontekstu povijesnih događanja ima svoje izuzetno značenje, težinu i poruku i ne samo za Crkvu nego i za čitavi svijet, jer "ako Gospodin kuće ne gradi uzalud se trude graditelji, i ako On grada ne čuva uzalud stražari bdiju..."
A ipak "Ja sam s vama u sve dane do svršetka svijeta" - "Živi Kruh za život svijeta", u kojem se nalazi punina Božje moći, ljubavi i milosrđa. I kada bismo mi kršćani u većem broju živjeli od Isusa - Euharistije, drugačije bi se pjesme na svijetu pjevale, i zli sa svojim slugama ne bi se ovako agresivno banio sa svojim "crnim sjajem".
Nalazimo se pred sv. Tjednom, vrhuncem liturgijske godine, u kojem se slavi, živi i trajno uprisutnjuje spasenjsko otajstvo Kristove Muke, Smrti i Uskrsnuća, posebno u sv. Trodnevlju.
Da bismo mogli dublje zaroniti u ovo Otajstvo vjere odlučili smo u ovom broju 13 iznijeti kako je Gospodin proživio svoj posljednji Veliki ili Sveti četvrtak u Jeruzalemu, od jutra do večeri, gdje je boravio, što je činio, govorio, u Hramu, a posebno u kući Zadnje večere. 

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog nakladnika