Cijena:

40,00 kn

Nakladnik: Župa Uznesenja BDM - Brodsko Vinogorje

Biblioteka: Putevi odrasle vjere

ISBN: 953-7336-12-3

Uvez: Meki

Broj Stranica: 59

Jezik izvornika: Njemački

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2006

Dimenzije: 175 x 125

Prevoditelj: Pavao Madžarević

Autori: Grün,Anselm

Šifra: 1879

Dođi u dodir

Molitve za mlade

Sljedeće molitve će ti pomoći da pred Bogom izraziš svoje vlastite misli.
Autor ove knjižice je proveo mnogo godina angažiran u radu s mladima. Mladi su na početku njegovog rada radije molili spontano. Unaprijed oblikovane molitve bile su manje omiljene. Danas se situacija ipak promijenila. Mnogi ljudi, ne samo mladi, smatraju pretjerano zahtjevnim pronalaziti riječi za svoju molitvu da pred Bogom izraze svoje vlastite misli i osjećaje.
Stoga je napisao sljedeće molitve. Pokušao je formulirati molitve jednostavnim jezikom u kojemu svatko može prepoznati sebe.
Možeš ih moliti sam za sebe. Pritom je dobro riječi govoriti glasno, da bi prodrle dublje u tvoje srce. Ali možeš ih moliti i u grupi kad molite zajedno i tražite riječi koje vas povezuju u vašoj čežnji za Bogom. Riječi, koje čitaš u grupi, dodiruju u svakome nešto drugo. Pa ipak stvaraju zajedništvo. Otvaraju svako srce za tajnu Boga komu se molite, i za tajnu Isusove nazočnosti u vašoj sredini. Tako vas mogu riječi, koje zajedno slušate ili skupa molite, povezivati međusobno u dubini vašega srca i tako vam dati iskusiti: "Gdje su dvojica ili trojica sabrana u moje ime, tu sam ja među njima" (Mt 18,20).


 

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika