Rasprodano

Cijena:

10,00 kn

PON − PET 8:00 − 20:00 sati

Nakladnik: Hrvatska salezijanska provincija

ISBN: 978-953-56983-2-6

Uvez: Meki

Broj Stranica: 48

Jezik izvornika: Talijanski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2013

Dimenzije: 165 x 120

Prevoditelj: Ivan Marijanović

Autori: Bosco,Ivan

Šifra: 5464

Don Bosco - Preventivni sustav

Današnji svijet nudi mladom čovjeku laka rješenja. No, ona nažalost nisu budućnost za čovjeka, koji se vrlo brzo izgubi i krene stranputicom. Kako se tomu oduprijeti? Što ponuditi? Kojom odgojnom metodom pomoći?
Pitanja su koja se nameću roditeljima, odgajateljima, vjeroučiteljima, pedagozima i svima koji sudjeluju u odgoju. Pitanja su to sadašnjeg vremena, ali su oduvijek mučila čovjeka.
Razni znanstvenici i odgajatelji ponudili su svoja viđenja i rješenja.
Don Bosco, utemeljitelj Salezijanske družbe, svojim je duhovnim sinovima ponudio odgojnu metodu kojom se on služio da bi mladima otvorio vrata srca, pridobio povjerenje, oblikovao čvrste stavove, pomogao da postanu zrele osobnosti, pošteni građani i dobri kršćani.
Ta odgojna metoda, zbog svoje bitne oznake, tj. prisutnosti odgajatelja koji je uvijek spreman pomoći odgajaniku, predusrečući svaku teškoću koja se pojavi u odgoju, nazvana je "preventivni sustav".
On obuhvaća sve dimenzije čovjekove osobnosti (razum, vjera, ljubaznost) i usmjerava ih prema istinskim vrijednostima, te tako postaje sustav, a čine ga odgajanik, odgajatelj i vrijednosti prema kojima su usmjereni.
Preventivni sustav predstavlja srž Don Boscove pedagoške mudrosti i sadrži proročku poruku koju je ostavio svojim baštinicima i cijeloj Crkvi (Povelja Salezijanske obitelji).
 

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Od istog nakladnika