Cijena:

180,00 kn

PON − PET 8:00 − 20:00 sati

Nakladnik: Alfa

ISBN: 953-168-554-1

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 669

Godina izdanja: 2004

Dimenzije: 223 x 165

Šifra: 3667

Englesko-hrvatski i hrvatsko-engleski rječnik

Predloženi rječnik obuhvaća 399 dvostupčanih stranica englesko-hrvatskoga i 229 stranica hrvatsko-engleskog dijela te između njih 34 stranice pregleda gramatike engleskoga jezika. Ta razlika u opsegu između dva dijela opravdava se tržišnom potrebom, tj. činjenicom da na hrvatskom tržištu nema dovoljno rječnika s najnovijim engleskim frazeološkim izrazima, kolokacijama, frazalnim glagolima i kolokvijalnim izričajima. Odabir je rječničkog vokabulara dobar i dobro pokriva opći jezik i one dijelove stručnog (u ovom slučaju poslovnog) jezika za koje su se autori opredijelili kao za područje posebnog interesa.
U rječniku je zabilježen i britanski i američki izgovor, a navedene su i britanske i američke riječi ili karakteristike njihove upotrebe. Posebno se pak ističe napor sastavljača da ponude što više frazeološkog materijala - kolokacija, idioma i fraza, stalnih izričaja, poslovica i izreka.
Uzevši u obzir sva obilježja predloženoga rječnika, a posebno izbor vokabulara i njegovu leksikografsku obradu, smatram da on zaslužuje da bude objavljen kao vrijedan i koristan priručnik za širi krug potencijalnih korisnika. Autori pak zaslužuju zahvalnost i priznanje za uloženi trud i poticaj za daljnje poboljšanje ovoga rječnika.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog nakladnika

Top ljestvica