Cijena:

35,00 kn

PON − PET 8:00 − 20:00 sati

Nakladnik: Duh i voda

Biblioteka: Biblioteka djela Obnove u Duhu

Uvez: Meki

Broj Stranica: 122

Jezik izvornika: Talijanski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 1995

Dimenzije: 200 x 140

Prevoditelj: Josip Marcelić

Autori: Cantalamessa,Raniero

Priređivači: Božidar Medvid, Josip Marcelić

Šifra: 1738

Euharistija naše posvećenje

Misterij Večere

Euharistija - božanski način darivanja Sebe!
U svojim razmatranjima O EUHARISTIJI Padre Raniero Cantalamessa plovi poviješću spasenja i motri rijeku Božje ljubavi koja teče kroz SZ, te u NZ, na Posljednjoj večeri i Kalvariji, dosiže svoj vrhunac, dajući nam se kao KRUH I PIĆE ŽIVOTA. Euharistija čini Crkvu, a Crkva čini Euharistiju. Euharistija postaje liturgijom Hrama i liturgijom života.
P. Raniero je u razmišljanjima o Euharistiji konkretan, neposredan i zahtjevan. Ponire u njezine tajne, otkriva njezinu životnu djelotvornost. Euharistija je svjetlo, put i snaga života. Na ekumenskom području, raskidanog Tijela Kristova - Crkve, P. Cantalamessa uočava kako Euharistija tka staze i gradi mostove zbližavanja!
Euharistija je ujedno i mjesto susretanja kamo hrle mnoštva naroda (usp. Iz 2), žrtva ljubavi i pomirenja, gozba radosti i darivanja, more kontemplacije, mjesto odmora putujuće Crkve na putu prema eshatonu, gdje će lik Euharistije prijeći u zbilju vječnosti!
Padre Raniero rođen u Ascoli Piceno, Italija, 1934. godine. Već više godina Papinski propovjednik, mnogo je godina predavao na Katoličkom sveučilištu u Milanu Povijest prvotnog kršćanstva, bio je i član Međunarodne teološke komisije. Od 1980. god. posve se posvetio propovijedanju i evangelizaciji po Italiji i širom svijeta. Njegovi spisi, o teologiji i duhovnosti, prevedeni su na razne svjetske jezike, pa i na naš hrvatski jezik.
"Kada bih ja mogao vjerovati da je tamo, na oltaru, doista Bog, držim da bih pao na koljena i ne bih više ustao " (Netko tko nije vjerovao u stvarnu Isusovu prisutnost u Euharistiji - str. 103.-104).
 

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika