Cijena:

9,29 € / 70,00kn
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK

Nakladnik: Hrvatski časnički zbor grada Splita

ISBN: 978-953-99981-1-8

Uvez: Meki

Broj Stranica: 184

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2011

Dimenzije: 210 x 130

Autori: Ugrin,Ivan

Šifra: 4044

Gori-doli...

Korporativni skandali, političke afere, razni sukobi, ekološke i prirodne katastrofe, financijske i brojne druge krize nisu mogle a da ne zahvate sve aspekte organizacijskog i društvenog života naše zemlje, ali i naš osobni stav prema tim stvarnostima. Život je najveća škola, i u ovom se životnom razredu sada svi učimo većem moralu i etici, većoj društvenoj odgovornosti, razvijanju većeg povjerenja među ljudima i onom najhitnijem - ostvarivanju prava na rad.

Znati iščitavati bilo vremena u kojem se živi te, koliko je moguće objektivno ali i poticajno, ponuditi to bilo na razmišljanje, upravo je bila nakana ove knjige Gori-doli...

Kao dugogodišnji novinar i publicist, Ivan Ugrin na svoj je osebujan i novinarski način krenuo u potragu za razumijevanjem napetosti između duha i svijeta, pojedinca i društva, odgovornosti i pasivnosti, domoljublja i koristoljublja.

Svako vrijeme koje biva hranjeno okrajcima svijesti, materijalnom pohlepom i praskovitom te stoga slijepom promjenom, opasno je vrijeme. Ponuđenom novinarskom suvremenošću, Ugrin hrabro dotiče neka od izazovnih pitanja s kojima danas živimo, itekako svjestan da je upravo pasivnost boljka koju nam valja razotkrivati.

Autor ovih tekstova zna da pasivni promatrači nisu bezopasni. Oni potiču druge ljude da postanu pasivni promatrači. Zato, kad ugledaš pasivnog promatrača, smatraj ga odgovornim. Djeluj odmah! Nemoj samo nijemo prolaziti preko zločina! Zapamti riječi Svetoga Pisma: "Nemoj slijediti mnoštvo u činjenju zla."

vlč. Zlatko Sudac

Preporuka

Iz sličnog područja

Top ljestvica