Cijena:

35,00 kn

PON − PET 8:00 − 20:00 sati

Nakladnik: Glas Koncila

ISBN: 978-953-241-296-3

Uvez: Meki

Broj Stranica: 168

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2011

Dimenzije: 200 x 110

Autori: Jeđud,Ljudevit Josip

Šifra: 978-953-241-296-3

Gospina krunica - Razmatranja

Razmatranja

Treće dopunjeno izdanje knjige obogaćeno je mislima pape Benedikta XVI. o molitvi krunice, o kojoj je tijekom svojih nastupa često govorio, ali i molio s vjernicima. Papa ističe da Marija svima daje poruku: svakom vjerniku, gradu Rimu i cijelome svijetu. Zato i on sluša što mu ima reći, ne samo za njega, nego za sve. Marija govori Božjom riječju, koja je postala tijelom u njezinoj utrobi: njezina je "poruka" Isus.

Na 168 stranica autor tumači molitvu krunice te uvodi u različite oblike njena moljenja. Krunica je govorna, ali i kontemplativna molitva koju se može moliti pojedinačno ili u skupini. Kristološkog je usmjerenja: molitelj mislima prodire u otajstva otkupljenja dok izgovara Očenaš, Zdravo Mariju i Slava Ocu.

Krunica je molitva utemeljena na Svetom pismu i kršćanskoj tradiciji, stoga autor predlaže njeno moljenje uz otvoreno Evanđelje, ali i u povezanosti s euharistijom. No krunica je, prije svega molitva svakodnevice, ona je Marijina »škola vjere« u kojoj je moguće učiti kroz različita autorova razmišljanja o pojedinim otajstvima krunice u kojima će svatko naći svoj put nasljedovanja Isusa zajedno s Marijom.

Knjiga je pristupačna svima koji tek žele naučiti moliti krunicu, ali i svim redovitim moliteljima krunice koji žele osvježiti i produbiti svoju svakodnevnu molitvu.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog nakladnika

Top ljestvica