Cijena:

68,00 kn

PON − PET 8:00 − 20:00 sati

Nakladnik: Teovizija

Biblioteka: Teološki pristupi

Uvez: Meki

Broj Stranica: 143

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2021

Dimenzije: 212 x 135

Autori: Ivančić,Tomislav

Šifra: 978-953-209-206-6

Hagioterapijska antropologija

Antropologija u kontekstu patologije i terapije duhovne duše

Hagioterapijska antropologija proučava čovjeka s aspekta njegove duhovne duše ukoliko je ona izranjena i potrebna terapije. Takav pristup je nov i opravdan. Opravdan je jer je čovjekova duhovna duša središte čovjeka i ishodište svega što se naziva čovjekom. Osim toga izranjenost njegove duhovne duše uzrokuje gotovo sedamdeset posto čovjekovih bolesti, te je terapijsko djelovanje na području duhovne duše relevantno za razumijevanje i liječenje većine čovjekovih bolesti. Na žalost, do sada se jedva sistematski proučavala čovjekova duhovna dimenzija u duhovnoj duši, zbog čega su brojna znanstvena istraživanja ostala neuspješna, a čovjek i njegov organizam neistraživ.

Filozofija nešto iz temelja o čovjeku govori u filozofskoj antropologiji, no ni ona ne prepoznaje čovjekove patnje, traume i duhovne boli. Jedan dio tih patnji je pokušala izreći egzistencijalistička filozofija, ali odviše negativno i beznadno, a ne u duhu terapije. Stoga sam osjetio snažan poticaj da se dadem na istraživanje čovjekove duhovne dimenzije, koja djeluje preko duhovne duše i posebno na istraživanje trauma, boli, patnji, ranjenosti i bolesti duhovne duše te traženje adekvatne terapije za patologiju duhovne duše.

Shvatio sam da znanstveni pristup istraživanju duhovne duše, njezine patologije i terapije, obuhvaća sve ljude i otvara vrata za terapiju svakog čovjeka bez razlike na njegovo uvjerenje i životne stavove. Stvoritelj je stvorio svakog čovjeka, te u prirodu i čovjeka stavio za sve jednake zakone. Držimo li se tih zakona doći ćemo do zdravlja, ako ih kršimo oboljet ćemo.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica