Cijena:

169,00 kn

Nakladnik: Mozaik knjiga

ISBN: 953-223-152-8

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 531

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2007

Dimenzije: 200 x 150

Priređivači: Božica Mirić, Drago Vukušić

Šifra: 4144

Hrvatska regionalna kuharica

NAPOMENA: Artikl je trenutno rasprodan!

U ovoj su knjizi autori na jednome mjestu ponudili velik izbor autohtonih jela iz svih hrvatskih regija. Sabrali su višestoljetna iskustva u pripremi hrane, koja pokazuju mudrost i umijeće naroda da u uvjetima nerijetko i posvemašnje oskudice i siromaštva stvara maštovita, ukusna i zdrava jela.

Autori su, uz neznatne intervencije, s obzirom na bogatstvo ponude i tehnologiju pripreme, nastojali sačuvati to narodno iskustvo i izvornost.

Knjiga je podijeljena na poglavlja o istarskoj, primorsko-otočnoj, dalmatinskoj, dubrovačko-neretvanskoj, slavonsko-baranjskoj, međimursko-podravskoj, ličko-goranskoj, zagorsko-prigorskoj kuhinji te kuhinji Zagreba i zagrebačke regije. Posebna su poglavlja posvećena salatama i tradicionalnim blagdanskim jelovnicima.

Jela naših regija su kao narodne pjesme: iz naroda su, za narod i teško im je naći autora.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog nakladnika