Rasprodano

Cijena:

199,00 kn

PON − PET 8:00 − 20:00 sati

Nakladnik: Profil

ISBN: 978-953-313-231-0

Uvez: Meki

Broj Stranica: 351

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2013

Dimenzije: 240 x 200

Prevoditelj:

Autori: Alerić,Marko, Gazdić-Alerić,Tamara

Šifra: 5564

Hrvatski u upotrebi

121 lekcija za bolje ovladavanje hrvatskim jezikom

Hrvatski u upotrebi prvi radni priručnik u potpunosti usklađen s novim hrvatskim pravopisom, a autor Marko Alerić jedan je od recenzenata tog pravopisa. Donosi potpunu novinu u pristupu standardnomu hrvatskom jeziku. Gramatičku i pravopisnu normu predstavlja jasnim i sažetim obrazloženjima, uz velik broj potvrda iz stvarne svakodnevne govorene i pisane komunikacije u obliku praktičnih pojašnjenja i zadataka.
S osobitom su pozornošću obrađeni oni dijelovi jezične norme u kojima se u govoru i pismu javljaju češća odstupanja i pogreške.
Prva funkcionalna gramatika hrvatskoga jezika namijenjena je svima onima koji žele unaprijediti znanje o materinskome jeziku – učenicima, maturantima, studentima, njihovim učiteljima i profesorima, mamama i tatama, bakama i djedovima, strancima, ljudima svih zanimanja. Kao takva može se koristiti za samostalan rad ili za rad u skupini, npr. razredu, timu i sl.Provjerom i utvrđivanjem svoje uspješnosti u upotrebi rječnika, gramatike i pravopisa hrvatskoga standardnog jezika, tj. u oblikovanju rečenica i tekstova, nesumnjivo ćete poboljšati jezičnu kompetenciju u komuniciranju na materinskome jeziku. Otkrijte na jednostavan i zabavan način zašto je baš nju Europska komisija proglasila najvažnijom kompetencijom.
Ako smatrate da Habušova kćer potiče iz bogate obitelji, da rok ističe za par dana ili da vas pak prijatelji lažu, svakako zavirite u ovaj priručnik! Rješenja svih zadataka nalaze se na kraju knjige.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog nakladnika