Cijena:

90,00 kn

PON − PET 8:00 − 20:00 sati

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

Biblioteka: Teološki radovi

ISBN: 978-953-151-162-4

Uvez: Meki

Broj Stranica: 362

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 1997

Dimenzije: 240 x 170

Priređivači: Stjepan Kušar

Šifra: 1254

Isus Krist Bogočovjek i Spasitelj

U ovoj knjizi sabrani su neki članci prethodno publicirani u nekim izdanjima "Kršćanske sadašnjosti" — Bogoslovska smotra i Svesci. Oni se bave osobom Isusa Krista i njegovim značenjem za čovječanstvo, onako kako je to u skladu s tradicijom Crkve. Izabrali smo članke koji na razne načine, meditativno-razmatralački i znanstveno-analitički, otkrivaju Kristov lik i djelo, približuju ga čitateljevom umu i srcu te ga životno usmjeruju. Jer On je Put, Istina i Život.

Nije nam dakle nakana dati Isusov životopis niti nadomjestiti udžbenike kristologije i soteriologije - ono prvo je nemoguće zbog same naravi novozavjetnih vrela, a ovo drugo je nepotrebno jer, uz starije, već postoje dva novija udžbenika koji dokumentiraju teološki pristup osobi i djelu Isusa Krista "odozdo" (W. Kasper, Isus Krist, Split 1995.) i "odozgo" (J. Galot, Tko si ti Kriste? Kristologija, Đakovo 1996.). Ovdje sabrani radovi žele samo upozoriti na neke bitne momente razumijevanja Isusa Krista u vjeri i iz vjere - jedina perspektiva koja u potpunosti odgovara spisima Novoga zavjeta.

Članci se naravno mogu čitati kako su i napisani - svaki za sebe, neovisno jedan o drugome. Po naravi i stilu oni su takvi da ni ne mogu tvoriti zaokruženu i sustavnu cjelinu. Ipak, smatramo da je moguća i korisna također lektira od korice do korice, tj. onim redom kako su složeni.
 

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika