Rasprodano

Cijena:

15,00 EUR

Nakladnik: Postulatura za kanonizaciju bl. Ivana Merza

ISBN: 978-953-7562-01-4

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 488

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2011

Dimenzije: 245 x 170

Autori: Merz,Ivan

Šifra: 9GLK03670

Ivan Merz - Sabrana djela: Svezak 2.

Katoličke organizacije - Rim-Papinstvo - Lurd - Moral - Tjelovježba - Razno

Nakon objavljivanja prvog sveska Sabranih radova u kojemu su doneseni glavni radovi Ivana Merza s tri glavna i interesna područja kojima se bavio - književnost, liturgija i Katolička akcija - drugi svezak donosi drugi dio njegovih objavljenih članaka, radova i studija koje je objavio za vrijeme svoga života o drugim temama kojima je posvećivao svoju misaonu pozornost i s tim povezanu djelatnost. Sve su to radovi s vjerskom tematikom.

Prva je velika skupina članaka o katoličkim organizacijama, potom su to članci o Rimu, papi i papinstvu, zatim o Lurdu i lurdskim događanjima i čudesima. Teme iz kršćanskog morala, prema čemu je bio posebno pozoran, Merz obrađuje u nekoliko članaka. S tim su povezani i članci o tjelovježbi koja je bila sastavni dio programa i djelatnosti Orlovske organizacije; i kroz te je članke Merz nastojao organizaciji utisnuti duh kršćanskih vrijednosti. Ostali članci Ivana Merza o drugim temama, ali uvijek s vjerskim sadržajima, svrstani su u skupinu pod zajedničkim imenom Razno.
Radovi, članci i studije u svakoj skupini poredani su kronološki tj. onim redom po mjesecima i godinama kako ih je Merz objavljivao u tisku.

Objavljeno je još: Ivan Merz - Sabrana djela: Svezak 1., Ivan Merz - Sabrana djela: Svezak 3., Ivan Merz - Sabrana djela: Svezak 4., Ivan Merz - Sabrana djela: Svezak 5.

(tekst s korica knjige)

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Od istog nakladnika

Top ljestvica