Cijena:

48,00 kn / 6,37€
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK

PON − PET 8:00 − 20:00 sati

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

Biblioteka: Polazišta

ISBN: 978-953-151-342-2

Uvez: Meki

Broj Stranica: 224

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2000

Dimenzije: 200 x 115

Autori: Baloban,Stjepan

Šifra: 1291

Izazovi civilnog društva u Hrvatskoj

Svako vrijeme u kojem ljudi žive ima svojih posebnosti. Tako i ovo vrijeme na prijelazu iz drugoga u treće tisućljeće. S pravom se današnji čovjek pita: »Što se to događa s hrvatskim društvom, koje je nakon povijesnih promjena u Hrvatskoj 1990. godine prolazilo kroz različite faze?«
S jedne strane, pad komunističkog sustava i demokratske promjene koje su pobudile velika očekivanja u bolju budućnost, te domovinski rat koji je ujedinio cijeli hrvatski narod u obrani domovine. S druge strane, posljedice nametnutog nam rata kao i posljedice pretvorbe i privatizacije vlasništva koje sve više stvaraju podjele u hrvatskom društvu.
Hrvatska nije »otok« i stoga je potrebno promatrati promjene u Hrvatskoj i u hrvatskom društvu u sklopu društvenih promjena u Europi i u svijetu. Na prvi pogled je vidljivo da se danas u svijetu događaju brze i, za ljude navikle na dosadašnji način života, često puta teško razumljive promjene. Kako se snaći u pluralističkom društvu u kojemu se od čovjeka pojedinca traži da se odluči i zauzme stav u »moru« ponuda i različitih novih informacija?

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica