Cijena:

12,00 kn

PON − PET 8:00 − 20:00 sati

Nakladnik: Postulatura za beatifikaciju Ivana Merza

Uvez: Meki

Broj Stranica: 96

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2005

Dimenzije: 185 x 110

Autori: Nagy,Božidar

Šifra: 4741

Izvor života

Blaženi Ivan Merz i euharistija

Knjiga nosi naslov "Izvor života". Riječi su to samoga bi. Ivana Merza uzete iz rečenice koju je bl. Ivan Merz zapisao u svome dnevniku, a glasi: "Pričest je izvor života". Tek je bio navršio 17 godina kad je zapisao ovu duboku misao kao gimnazijalac u Banjoj Luci. Te su se dvije riječi učinile najprikladnijima za naslov ove knjižice u kojoj kroz tekstove bi. Ivana možemo uči u dubinu njegove pobožnosti koja svoj životni izvor crpi iz Euharistije.

Posebno grafičko obogaćenje ove knjžice jesu pet faksimila Ivanovih rukopisnih tekstova iz njegova Dnevnika koji govore o Euharistiji i uvjerljivo ilustriraju njegovu euharistijsku pobožnost.

Želja izdavača jest da ova knjižica svim njezinim čitateljima po primjeru i zagovoru bi. Ivana Merza u ovoj Godini Euharistije, a naravno i nakon nje, pomogne te i oni nađu u Euharistiji ono što je bi. Ivan našao: svoga najvjernijeg prijatelja sve do kraja ovozemaljskoga života, a u nebu nagradu za svoj život po vjeri koju su hranili ovim otajstvom Božanske ljubavi.

 

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Od istog nakladnika

Top ljestvica