Cijena:

149,00 kn / 19,78€
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK

PON − PET 8:00 − 20:00 sati

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

Biblioteka: Teološke meditacije

ISBN: 953-151-133-0

Uvez: Meki

Broj Stranica: 143

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 1997

Dimenzije: 200 x 110

Autori: Duda,Bonaventura, Kalajdžić,Dragan

Šifra: 595

Jesmo li sami na putu

Ova knjižica nastala je jednostavno: bilježio sam neke razgovore s Bonaventurom Dudom, te priredio za objavljivanje nekoliko njegovih pisama...
Bonaventuru Dudu — sveučilišnog profesora, vrsnog prevodioca i nadasve fratra — poznam dosta dugo i prilično dobro; razgovarali smo mnogo, o svačemu, svakako, pisali jedan drugom, ali Duda se protivio da nešto od toga objavim (inače, razgovore s poznatim ljudima objavljujem godinama u našim listovima, časopisima, RTV). »Ima vremena, Čekajte!« — odmahivao je visoko uzdignutom rukom. I ja sam čekao, čekao, pa dočekao.
Nužno je kazati nešto o samoj prirodi razgovora: objavljeni razgovor, naime — ukoliko je zaista to — nije crtica, ogled, studija, već jednostavno zabilježeni razgovor (dakle: razgovor) i ništa drugo, i to čitalac ne treba da zaboravlja.
Na kraju: nisam svećenik, ni teolog, i može mi se spočitavati nestručnost, pa i predbacivati drskost zbog ove knjižice. Kao olakšavajuću okolnost za sebe navodim ovo: razgovarao sam s poznatim teologom na jedino moguć način — kao pošteno znatiželjni laik; stručnjaka o njegovoj struci pitam uvijek tako — cijeneći stručnjaka i vjerujući da zna svoju struku. A onda. ja samo pitam, ništa drugo.

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica