Cijena:

35,00 kn

Nakladnik: Karmelska izdanja

Biblioteka: Duhovne meditacije

ISBN: 978-953-6621-40-8

Uvez: Meki

Broj Stranica: 120

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2007

Dimenzije: 210 x 120

Priređivači: Jure Zečević

Šifra: 1915

Bit ću ljubav

Duhovne poruke najmlađe naučiteljice Crkve Terezije od Djeteta Isusa i Sv. Lica

U ovoj knjizi objedinjena su kratka razmatranja poznavatelja i prijatelja duhovnosti Male Terezije objavljivana tijekom 1995. godine, prije njenog proglašenja naučiteljicom Crkve, u rubrici Glasa Koncila: "Mala Terezija - nova naučiteljica Crkve?". Pridodano je također i "Apostolsko pismo o proglašenju Svete Terezije od Djeteta Isusa i Svetoga Lica naučiteljicom sveopće Crkve" "DIVINI AMORIS SCIENTIA" - "ZNANOST BOŽANSKE LJUBAVI", pape Ivana Pavla II.
Terezijin "mali put" je u svojoj srži put ljubavi. On je svakodnevni put i njegova jednostavnost njegova je veličina i mudrost, tako da praktično svatko može "lako" ići njime: osjećajući se ljubljenim i uzvraćajući ljubav za ljubav biti ljubav.
Kako su lijepe i obećavajuće te Terezijine riječi: "Bit ću ljubav!". Živimo li u svijesti da je Bog Ljubav i da smo i mi kao Njegove slike stvoreni pozvani da budemo ljubav počinjemo shvaćati da je najznačajnija preobrazba kroz koju nam je kao nesavršenim ljudima proći: "amorifikacija", "poljubavljenje" - postajanje ljubavlju. Ljubav je naše izvorište, naš tok i naše konačno ušće, ljubav je naše podrijetlo, naša snaga koja nas nosi i naše" spasenje koje nas očekuje, ljubav je naša prošlost, sadašnjost i budućnost.
Možda upravo zato Terezije i njezina nauka kao da se ne možemo "nasititi", jer najmlađa naučiteljica Crkve uči neiscrpnu "ZNANOST BOŽANSKE LJUBAVI" - "DIVINI AMORIS SCIENTIA".
 

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika