Rasprodano

Cijena:

13,01 EUR / 98,02kn
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Svjedočanstva (Verbum)

ISBN: 978-953-235-307-5

Uvez: Meki

Broj Stranica: 239

Jezik izvornika: Francuski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2012

Dimenzije: 205 x 135

Prevoditelj: Lidija Paris

Autori: Fadelle,Joseph

Šifra: 5034

Cijena obraćenja

Ispovijest bivšega muslimana koji je žrtvovao sve kako bi slijedio Krista

Tijekom služenja vojnoga roka Mohammed, mladi irački musliman iz vodeće šijitske obitelji, zaprepašteno otkriva da je čovjek s kojim dijeli sobu kršćanin. Mohammed ga pokušava obratiti, no na kraju je on taj čija vjera biva dovedena u sumnju. Po povratku u redoviti život u glavi mu je samo jedna misao: obratiti se na kršćanstvo. Čisto ludilo! Za njegove roditelje i rodbinu to je nezamislivo.

U islamu je promjena vjere zločin, stoga Mohammedova obitelj čini sve što je moguće kako bi ga natjerala da se odrekne vjere u Krista. Nakon zastrašivanja i batinanja dolaze zatvor i dugotrajno mučenje. Mohammed, koji je krštenjem postao Joseph, doživljava dugu kalvariju, ali ne odustaje, iako je protiv njega izrečena smrtna presuda – fetva. Na koncu ga otimaju i odvode rođaci koji prijete da će ga ubiti ako se iznova ne obrati na islam. Upucali su ga i ostavili da umre…

Cijena obraćenja istinita je i potresna životna priča o obraćenju na kršćanstvo Josepha Fadellea. On riskira i žrtvuje sve – obitelj, prijatelje, bogato nasljedstvo i dom, čak i vlastiti život kako bi slijedio Krista. U dramatičnu i vrlo osobnu pripovjedačkome stilu Fadelle otkriva svoj mukotrpni put do vjere i strašan progon koji trpe kršćani koji žive u nasilnu i neprijateljskome okružju u mnogim dijelovima svijeta.

Pogledajte kratki video klip o knjizi (book trailer) ovdje.

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica