Rasprodano

Cijena:

115,00 kn

PON − PET 8:00 − 20:00 sati

Nakladnik: Grafok

Biblioteka: Dva srca

ISBN: 978-953-7682-01-9

Uvez: Meki

Broj Stranica: 500

Jezik izvornika: Njemački

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2005

Dimenzije: 205 x 150

Prevoditelj: Stanko Pavlović

Autori: Kowalska,Marija Faustina,sveta

Šifra: 9GRF00001

Dnevnik sestre Marije Faustine Kowalske

Iz kongregacije Naše Gospe od Milosrđa

Duhovni Dnevnik blažene Faustine Kowalske (1905. - 1938.) pojavljuje se pred hrvatskim čitaocima u trenutku kada su ta poljska redovnica Kongregacije Naše Gospe od Milosrđa, i poruka koju je imala prenijeti, poznati po diljem Hrvatske rasprostranjenim sličicama milosrdnog Isusa, u kojima se nalaze i Njegove bitne riječi kojima svim grešnicima obznanjuje Svoje milosrđe, i zatim krunica tom istom Božanskom milosrđu. To će reći da je cilj misije što ju je sam Isus povjerio toj skromnoj redovnici u našoj zemlji bio ostvaren prije pojave ovog obimnog Dnevnika napisanog od iste redovnice kao "tajnice Isusova milosrđa", kako je sam Isus zove. To znači da vjerni puk u Hrvatskoj već naširoko čini devetnice Božjem milosrđu, moli krunice i štuje čudotvornu sliku Isusa iz čijeg Srca izlaze dvobojne zrake da osvjetle svijet na kraju našeg stoljeća pogotovo, te ga osvjeste o Bogu "bogatom milosrđem".
Ta činjenica predstavlja izvrsnu pripremu za suočenje sa knjigom, koja se po volji Providnosti javlja početkom godine 1998., što znači, osim što je godina Duha Svetoga, i šezdesetu godišnjicu smrti sestre Faustine, te petogodišnjicu njezinog proglašenja blaženom od pape Ivana Pavla II. (1993.), koji je svojevremeno, kao krakowski kardinal, godine 1965. dao posebno ovlaštenje za početak Informativnog procesa o njezinom životu i krepostima, te koji je konačno godine 1981. kao papa u Vatikanu izdao encikliku "Bogat milosrđem", koja se po mnogo čemu dovodi u vezu sa Faustininim Dnevnikom.
Obim ove knjige ne bi trebao zaplašiti nikoga, jer je u skladu sa željama samoga Isusa, koji je od "tajnice Svojeg milosrđa" tražio da piše mnogo, sve do iscrpljenja svojih snaga (Faustina je ispočetka dnevnik spalila), za korist duša kojima je i ovako obiman rukopis još samo kap u oceanu Božjeg milosrđa.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Od istog nakladnika