Cijena:

99,00 kn

Nakladnik: Klub hrvatskih povratnika iz iseljeništva

ISBN: 978-953-97963-7-0

Uvez: Meki

Broj Stranica: 648

Jezik izvornika: Hrvatski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2012

Dimenzije: 240 x 170

Autori: Vukušić,Bože

Šifra: 3567

HRB Hrvatsko revolucionarno bratstvo

Rat prije rata

NAPOMENA: Izdanje je rasprodano!

Bože Vukušić je vrstan poznavatelj povijesti hrvatske političke emigracije i autor je nekoliko knjiga o tim temama. U ovoj knjizi on opisuje kako su pripadnici Skupine Fenix 72 Hrvatskoga revolucionarnog bratstva 20. lipnja 1972. ušli u Jugoslaviju s ciljem podizanja ustanka i rušenja Jugoslavije. U knjizi se opširno opisuje priprema, ulazak skupine preko granice, njihove aktivnosti i stradanje u borbama s oružanim postojbama jugoslavenskog režima.
Autor je koristio dosad slabo poznatu literaturu, kao i brojne dosad nepregledane arhivske fondove kao što su, među ostalima, dosjei i elaborati UDB-e i KOS-a te njemačkih, francuskih, talijanskih, austrijskih i australskih tajnih policijskih službi, a također je koristio i novinske izvore, kako one iz jugoslavenskog režima, tako i brojne iseljeničke, novine, te drugi inozemni tisak.
Važno je napomenuti da je autor knjige obavio brojne intervjue s onima koji su raspolagali izravnim saznanjima o ovoj akciji. Svi ovi povijesni izvori - objavljeni i oni do sada neobjavljeni - korišteni su u knjizi na odgovarajućim mjestima i u mnoštvu bilješki kao potvrda autentičnosti i istinitosti sadržaja koje je autor u knjizi iznio.
 

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Od istog nakladnika