Rasprodano

Cijena:

19,24 € / 144,96kn
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Stilus

ISBN: 978-953-235-348-8

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 368

Jezik izvornika: Engleski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2013

Dimenzije: 205 x 135

Prevoditelj: Mijo Pavić

Autori: Miller,Walter M.

Šifra: 978-953-235-348-8

Hvalospjev Leibowitzu

Hvalospjev Leibowitzu poznati je postapokaliptični roman američkoga pisca Waltera M. Millera, prvi put objavljen 1959. godine. Dobitnik je prestižne književne nagrade "Hugo" i općenito se drži jednim od najvažnijih i najsnažnijih klasika moderne literature.

Domišljat i satiričan Hvalospjev Leibowitzu nudi provokativan pogled na postapokaliptičnu budućnost. Radnja romana smještena je u rimokatoličkome samostanu u američkoj pustinji stoljećima nakon razorna nuklearnoga rata koji je uništio cjelokupnu civilizaciju, pismenost i tehnički napredak. Uslijedilo je doba neznanja, nasilja i barbarizma te je svijet sada ruševina nalik na noćnu moru. Svjetlo u mraku upravo su monasi iz imaginarnoga Albertinskog reda svetoga Leibowitza koji otkrićima, predanošću znanosti te proučavanjem zapisa svojega utemeljitelja vrše misiju očuvanja ostataka kulture do dana kada vanjski svijet opet bude spreman za njih.

Millerovo književno remek-djelo svojom iznimnošću i maštovitošću ostaje vječno svježe, posebice stoga što zanimljivom radnjom na duhovit način postavlja i danas aktualna pitanja o smislenosti napredovanja ljudske civilizacije i zastranjenjima svijeta u kojemu živimo.

Žestoko, rječito… nevjerojatna priča.
New York Times

Izvanredan roman… silno dojmljivo.
Time

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica